BEDRIJFSYOGA – Yoga voor bedrijven

Bent u op zoek naar een interessante workshop of een yogareis om uw team te ontstressen? YogaSachi verzorgt eenmalige workshops, wekelijkse yogalessen en yogareizen voor bedrijven, teams en afdelingen. Het programma is afhankelijk van de wensen en behoeftes van het team. Een combinatie van de oefeningen op de stoel en yogamat is vaak het beste. 

Investering in de gezondheid

Investeren in de gezondheid van uw werknemers loont. Stress en gebrek aan lichaamsbeweging zijn de vijanden van de moderne mens. Bewegen op het werk vermindert verzuim en verhoogt productiviteit. Yoga brengt lichaam en geest meer in balans d.m.v. een harmonisch samenspel van houding, beweging, adem en ontspanning. Fysiek en mentaal gezonde medewerkers zijn de basis voor een gezond bedrijf.

 

 

Bedrijfsyoga sessies op maat

Yogasessies worden op maat gemaakt voor uw bedrijf afhankelijk waar de behoefte aan is. Er zijn diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld stoelyoga, actieve yoga of rustgevende yoga met meditatie. Zijn uw werknemers gezond? Is er veel stress op de werkvloer? Een mix van verschillende soorten houdingen werkt vaak het beste en zorgt ervoor dat het team met nieuwe energie en focus weer rondom de tafel gaat zitten. In overleg gaan we kijken wat het beste binnen uw bedrijf past. 

Stoelyoga lessen

Bedrijfsyoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. We doen oefeningen op de stoel met vooral aandacht voor de nek, schouders en armen (stoelyoga). Stoelyoga maakt je bewuster van de zithouding en het verbetert de concentratie. De stoelyoga helpt de vastzittende schouders, een stijve nek, stress en vermoeide ogen te voorkomen. Aan het einde van de les kan iedereen ontspannen verder aan het werk. 

Yogareis naar Slovenië

Yogareis naar Slovenië met de Sloveense yogadocente Maja is een ideale combinatie van alles wat nodig is voor de werknemers om compleet tot rust te komen. 

 

 

Voordelen

Bedrijfsyoga is een beproefde methode om mensen fit en vitaal te houden. Het helpt bij het voorkomen of genezen van de fysieke klachten. Stress is niet altijd te voorkomen, hoe je met de stress omgaat is daarom des te belangrijker. Door yogaoefeningen worden de werknemers ook productiever, creatiever, gelukkiger en meer geconcentreerd op het werk. Er is minder ziekteverzuim. 

Voordelen op een rijtje:

  1. Beter met stress kunnen omgaan;
  2. Minder snel last van de rugklachten;
  3. Het voorkomen van ziektes;
  4. Meer focus op het werk;
  5. Meer ontspanning en tegelijkertijd ook meer productiviteit.

 

Prijsindicatie 

  1. 60-75 min les voor een groep van 5-10 personen € 60-100
  2. 60-75 min les voor een groep van 15-30 personen € 120-200

Contact Voor mogelijkheden neem contact op met Maja.

 

 

Office yoga – Enkele tips voor yoga op kantoor

Veel achter de computer werken zorgt meestal voor spanning in de nek en de schouders. Het is belangrijk om tussen het werk door bewust te gaan bewegen. Dat kunnen simpele oefeningen zijn zoals schouders optillen, het hoofd rollen, gezichtsspieren aanspannen, armen langs het hoofd optillen, naar achteren buigen en meer. Voor vermoeide ogen plaats je je handen voor het gezicht, zodat de ogen in het donker eventjes tot rust komen. Loop regelmatig even weg van de computer. Als je spanning in de ruggengraat voelt, kun je met het bovenlichaam naar rechts en naar links draaien, naar voren en naar achteren buigen. – Uit het boek ‘300 yogahoudingen’ van Maja Miklic