YOGA VOOR HARDLOPERS VOORDELEN

Minder lichamelijke stress

Yoga vermindert lichamelijke stress welke ontstaat tijdens hardlopen. Tijdens het lopen worden de spieren korter en meestal zijn ze niet goed hersteld na en voor de volgende hardlooproutine. Hardlopen op het beton is extra belastend voor de gewrichten en het skelet. Tijdens yoga doen we juist de tegenovergestelde bewegingen en de spieren worden langer gemaakt. Het lichaam komt meer in balans. 

Groter bewustzijn

Yoga vergroot het bewustwording en zelfvertrouwen. Door yoga leer je beter naar de signalen van het lichaam te luisteren. De nodige ontspanning tijdens yoga zorgt voor extra energie tijdens het lopen. Je kunt beter met je grenzen omgaan en ze te respecteren. Er is een bekende quote in yoga: ‘Yogah karmasu kaushalam.’ Wat je ook doet, doe het goed. Het doel van yoga is om actief te ontspannen en ontspannen actief te zijn. Yoga is een goede aanvulling op hardlopen. Door yoga leren we ook dieper en beter te ademen.

Minder blessures

Yoga voorkomt de blessures. De meeste blessures ontstaan doordat we niet goed op de balans letten. Bij het lopen gaat het om de balans, symmetrie en uitlijning. Voor en na hardlopen doe je een paar ‘warming-up’ en ‘cooling-down’ yogahoudingen. Luister naar je lichaam en beoefen de yogahoudingen intuitief. Het lichaam voelt zelf het beste aan wat het nodig heeft. Bij vermoeidheid neem je rust en ga je liever mediteren in plaats van hardlopen.

Tags: , ,