informatie

Klik op de onderstaande links voor informaties over de: 

proefles

yogales

privéles

 

VRAAG EN ANTWOORD

Kan ik zomaar beginnen met yoga?
Ja, iedereen kan beginnen met yoga. De yoga meesters zeggen altijd dat yoga voor iedereen geschikt is, behalve voor de luie mensen. Als je ongedisciplineerd bent, kun je geen yoga doen en boek je ook geen resultaten. Yoga kun je prima op je eigen niveau beoefenen. Bekijk ook deze pagina over yoga voor beginners. 

Ik ben niet lenig. Is yoga iets voor mij?
Yoga is voor iedereen. Met tijd, discipline en regelmatige oefening ga je al na een paar maanden het verschil merken. We verschillen allemaal van elkaar. Yoga is geen competitie. Je mag het op je eigen manier en volgens je eigen niveau beoefenen.

Kan yoga mij helpen bij stress en overspannenheid?
Yoga in combinatie met meditatie is sinds duizenden jaren het beste middel hiervoor. De stress wordt ons soms te veel en dan geeft het lichaam bepaalde signalen naar welke geluisterd moet worden. Als je niet naar je lichaam luistert, wordt het alleen maar erger totdat je ziek wordt. Als je ziek bent, is balans al weg en moet je rust nemen om eerst die balans terug te vinden. Stress wordt ook minder wanneer je dieper en bewuster gaat ademen.

Wat is de connectie tussen yoga en hindoeïsme?
De oorsprong van yoga ligt verder dan die van de hindoeïsme. Yoga is uniek en geschikt voor iedereen. Yoga is de wetenschap over onszelf, over onze “ware” afkomst. Het is eenwording van het Individuele Zelf met het Universele Zelf.

Ik heb moeite om mijn rug recht te houden tijdens meditatie. Hoe mediteer ik dan?
Yoga oefeningen waren “ooit bedacht” om het lichaam zo ver te krijgen dat je urenlang stil kon zitten en mediteren. Vraag niet gelijk te veel van jezelf. Als je niet met je rug recht kan zitten, ga je gewoon tegen de muur of in een stoel zodat je rug ondersteuning heeft. Langzaam worden de spieren sterker en kun je wel zonder leuning mediteren.

Wat moet ik aan tijdens yoga?
Het beste is een makkelijke broek of een legging. Misschien warme sokken en een warme trui voor de ontspanning. Het is aan te raden om minstens 1 uur voor de aanvang van de les niet te eten. Met een volle maag kun je niet tot rust komen.

Kan ik yoga thuis oefenen?
Zeker voor een beginnende yoga beoefenaar is het aan te raden om eerst onder begeleiding te oefenen. Oefeningen correct uitvoeren is de eerste vereiste als je verder wil komen in yoga. Thuis is dus niet zo verstandig als je nog niet zeker bent dat je het goed doet. Ook is een persoonlijke contact met docente belangrijk. Yoga leren en beoefenen is een transformatieproces.

Waarom worden de lessen vooruitbetaald?
De lessen worden vooruitbetaald zodat de yogadocent voor de periode van 3-4 maanden zeker weet dat de lessen rendabel zijn. Er komen ook kosten van de huur van de ruimte erbij. Losse lessen zijn vanzelfsprekend juist daarom ook duurder. 

Heb je een andere vraag?
Mail Maja even.