raw food

Detox je lichaam met yoga en raw food

Zowel yogahoudingen met ademoefeningen als rauw voedsel helpen je lichaam bij het ontgiften. Door yogahoudingen en het eten van rauw voedsel of drinken van smoothies wordt de spijsvertering geactiveerd. Je lichaam krijgt een kans voor een goede detox.

Yoga en rauwe voeding voor 1 dag Maak van je yogadag ook een raw food dag. Op de dag dat je yogahoudingen beoefent probeer je ook wat meer verse fruit en groente te eten. Maak ook je eigen smoothies. Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. – Hippocrates

1 dag rauw eten De meeste van ons zijn ‘ondervoed’. We krijgen te weinig vitaminen binnen. Hierdoor zijn we moe en hebben allerlei lichamelijke klachten. Een van de meest voorkomende klachten is constipatie. Om je darmen, lever en nieren gezond te houden is het zeer aan te raden om af en toe 1 dagje alleen rauw te eten. Of je kunt het drinken in de vorm van smoothies. Zo krijgt je lichaam extra vitaminen en mineralen. Door het rauw voedsel dieet voor 1 dag of een bepaalde periode is het lichaam beter in staat zichzelf te herstellen en te genezen van binnenuit. Ook krijg je meer energie en voel jij je gelijk meer fit. 

Voorbereiding op 1 dag rauw eten Voordat je 1 dag rauw gaat eten is het aan te raden om de dagen ervoor niet al te ongezond te eten. Wanneer je alleen rauw eet, gaat je lichaam ontgiften. Omdat we dagelijks best veel toxinen binnenkrijgen, kun je de eerste dag van rauw voedsel dieet last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, darmklachten en andere klachten. Zorg dat je lichaam al enigzings gereinigd is voordat je 1 dagje rauw voedsel dieet gaat doen. Dat doe je om te voorkomen dat je te veel detoxverschijnselen gaat krijgen.  

Voordelen van rauw eten Gezonde voeding stelt het lichaam in staat om zichzelf te herstellen. Rauw voedsel is makkelijk verteerbaar en bevat meer vezels. In rauw voedsel zit er minder zout en verzadigd vet dan in de bewerkte producten. Rauwe plantaardige voeding bevat ook geen cholesterol, trans-vetten en geraffineerde suikers.

10 voordelen van yoga in combinatie met rauw voedsel:

1. Goede gezondheid;

2. Het vaste gewicht;

3. Meer energie;

4. Respect voor het lichaam;

5. Meer levensenergie;

6. Betere spijsvertering;

7. Goede werking van de klieren;

8. Jongere uitstraling;

9. Minder vermoeid;

10. Detox;

 

www.yogarawfoodrotterdam.wordpress.com

 

Raw food 

Rauw voedsel Rauw voedsel wordt niet gebakken, gestoomd of gekookt. Het wordt niet boven de 48 graden Celsius verhit. Rauw voedsel groeit op de grond of aan bomen. Raw food is steeds meer populair. Met rauw voedsel kun je heerlijke maaltijden maken en het op deze manier leuk houden voor jezelf. Denk aan soepen, pasta’s, smoothies, salades, cakes, ijsjes en nog veel meer. 

Rauwe voeding Rauwe voeding, in het Engels ’raw food diet’, bestaat uit vers, levend, ongezuiverd, onbewerkt, heel en plantaardig voedsel: fruit, groente, bladgroenten, noten, zaden, zeewier en algen. Van veel voedsel is bekend dat het koken ervan de vitaminen en dus ook de voedingswaarde verwijderd. Daarom wordt raw food in hun natuurlijke staat geconsumeerd. 

Biologisch voedsel Biologisch is altijd beter, maar alleen als het binnen je budget past. Het is niet de bedoeling dat je te weinig eet omdat je niet veel kan uitgeven aan biologische fruit en groente. Als je voor 1 dagje rauw gaat eten, zorg dan ervoor dat je genoeg fruit en groente hebt. 

 

Yogahoudingen en rauwe voeding helpen je lichaam om te detoxen

Dagelijks krijgen we gifstoffen binnen. Dat is via de ingeademde lucht, het drinkwater, eten, cosmetica, kleding en meer. Door bepaalde yogahoudingen en ademoefeningen krijgt het lichaam de kans om zichzelf van binnenuit te reinigen. In combinatie met rauw voedsel wordt dat process ondersteunt en versterkt.

Hoe werkt rauwe voeding bij detox Wanneer je meer rauw gaat eten of wanneer je bijvoorbeeld 1 dag alleen rauw gaat eten, merk je dat het lichaam vanzelf gaat ontgiften. Het is een instant detox. Door de vezels in verse fruit en groente kan het lichaam makkelijker de gifstoffen verdrijven. De eerste detox verschijnselen zijn meestal hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en darmklachten. 

Hoe werkt yoga bij detox Er zijn vele yogaoefeningen welke special gericht zijn om de spijsvertering te activeren. Ook zijn er ademoefeningen waardoor het innerlijke vuur, verantwoordelijk voor de vertering, verhoogd wordt. Door de speciale yogahoudingen wordt het detox proces op een fijne manier versneld. 

 

 

Yogahoudingen en rauwe voeding verbeteren je gezondheid

Rauwe voeding voor goede gezondheid De verse fruit en groente met onbewerkte noten en zaden helpen je lichaam te alkaliseren. Zodra het lichaam te zuur is, trekt het mineralen uit onze weefsels die in staat zijn de zuurgraad te verbeteren. Rauwe voeding bevat ook meer voedingsstoffen. Doordat je darmen gedeeltelijk gereinigd worden, gaat ook je huid meer stralen. Je voelt je beter in je vel en je krijgt meer energie en inspiratie. 

Yoga voor een goede gezondheid Bijna iedereen, van jong tot oud, heeft last van stress en daardoor ook lichamelijke klachten. Yoga helpt ons om te ontstressen en het werkt door op alle drie lagen. Het lichaam wordt lenig, sterk en gezond. Yoga brengt rust en eenheid in jezelf. Met yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen kom je dichter bij jezelf en als gevolg hiervan heb je steeds minder afleiding van buitenaf nodig om gelukkig te zijn. Yoga is een transformatieproces van binnenuit. 

 

Raw Food cafes in Rotterdam

Raw and more, www.rawandmore.nl

Happy Earth, happyearthkitchen.com

Tribest Life, www.tribestlife.nl

Sharp Sharp, www.sharpsharp.nl

Sue Food, www.sue-food.nl

Voor meer kijk op www.happycow.net