YOGA ALS LEEFSTIJL

Een yogaleefstijl is niet iets wat je van de ene op de andere dag ontwikkelt. Het is een jarenlang transformatieproces. Het lichaam werkt niet altijd mee. Soms is er nog te veel onrust in het hoofd. Te weinig tijd is ook een van de redenen waarom het niet lukt om je op yoga te focussen. Wanneer je door yoga het geluk van binnen ervaart, zoek je het niet meer in de buitenwereld. Daarom zijn yogi’s graag op zichzelf. Het geluk vind je in het hart. Naast de yogabeoefening is het belangrijk om je te verdiepen in de ashtanga yoga, het achtvoudige pad naar de verlichting (pagina 19). Lees spirituele boeken en ga vaker naar een lezing over yoga, ayurveda en spiritualiteit. Satsang, gemeenschap van gelijkgestemden, is ook een belangrijk onderdeel van de yogaleefstijl. 

Eenvoud – Wanneer je je op het spirituele pad begeeft, ben je minder op het materiële gericht. Het leven wordt eenvoudiger en daardoor rustiger. 

Tijd voor jezelf – Neem vaker tijd voor jezelf. Zet alle apparatuur uit, ervaar de stilte en wees alleen met je eigen gedachten. 

Blijf leren – Je bent nooit uitgeleerd en dat geldt zeker ook voor de yogische kennis. 

Voeding – Zonder gezonde voeding kun je ook niet verder komen in yoga. Voor een yogabeoefenaar is een vegetarisch dieet aanbevolen.

Uit het boek YOGA – Basis yogahoudingen, ademoefeningen en meditaties