Yoga en hardlopen

Het boek Yoga en hardlopen is voor hardlopers die graag met yoga willen beginnen en ook voor yogabeoefenaars die aan hun conditie willen werken. Yoga en hardlopen vormen een goede combinatie van beweging en ontspanning. Ze versterken en ondersteunen elkaar. Beide zijn meditatief en zowel in yoga als tijdens het hardlopen vind je mentale rust en vrijheid. Yoga is een goede basis voor hardlopen want het helpt blessures te voorkomen. Hardlopen is een goede conditietraining voor de yogabeoefenaars. Het niveau van de levensenergie wordt verhoogd, waardoor je je gelukkig en tevreden gaat voelen. De gelukshormonen komen vrij. Sommigen spreken van een natuurlijke high. Alles stroomt. De bloedsomloop is constant in beweging en ook de wereld is constant aan het veranderen. Leven is bewegen. Niets in deze wereld is blijvend. Het enige echte wat we hebben in het leven is het huidige moment, het ‘nu’. Met yoga en tijdens meditatie worden we ons hier meer bewust van. Dit boek is voor hardlopers die graag met yoga willen beginnen en ook voor yogabeoefenaars die aan hun conditie willen werken. Het is aan te raden om yoga en hardlopen eerst onder begeleiding te doen. Na een paar maanden kun je het zelf oppakken. Yoga en hardlopen doe je in je eigen tijd en ruimte en ook dat geeft een gevoel van vrijheid. Gezondheid is rijkdom. Voorkomen is beter dan genezen. Je beste investering is om gezond te blijven.

Boekrecensie NBD Biblion In deze paperback beschrijft de auteur dat bewegen eigenlijk een oerbehoefte is en enorm belangrijk voor de mens. Doordat mensen tegenwoordig veel tijd achter de computer zitten, ontwikkelen wij volgens de auteur allerlei disbalansen en kwaaltjes. Bewegen zorgt ervoor dat wij gezond en fit blijven en dit draagt bij aan een algeheel gevoel van welzijn en tevredenheid. Heel specifiek wordt in dit boekje aandacht besteed aan de combinatie van yoga met hardlopen. De verschillen en overeenkomsten worden uitgelegd en wat de voordelen zijn van yoga en die van hardlopen. Er is uitleg over lichaamshouding in het algemeen en het verschil tussen inspanning en ontspanning. De yogabeoefenaar/hardloper leert een goede ademtechniek te gebruiken en de auteur beschrijft een serie houdingen ter ondersteuning van het geheel. Er zijn oefeningen per spiergroep beschreven, er is aandacht voor partnerstretching en de gezonde leefstijl. Met eenvoudige zwart-wit foto’s van de houdingen. Voor in het boek treft men een inhoudsopgave aan, achterin een aantal leuke weetjes, een bijlage met tips voor zowel de hardloper als de yogabeoefenaar. Tevens een bibliografie en informatie over de auteur die yogadocente is. Een prima handleiding. – NBD Biblion

Boekrecensie Schrijverspunt Auteur Maja Miklic, die, gezien de inhoud van het boek(je), zeker ervaring heeft met Yoga, beschrijft in dit boek de mogelijkheden van Yoga. In een snelle, scherpe en heldere uitleg omschrijft ze niet alleen vele Yogahoudingen, maar gaat ze ook uitgebreid in op de impact die Yoga op het lichaam heeft. De uitvoerige omschrijving is rijk voorzien van illustraties (nl. zwart-wit foto’s), waardoor een aantrekkelijk boekje ontstaat. De pocket is met een zekere professie ontworpen en bevat een stevige inhoudsopgave.
De auteur geeft een heldere, scherpe uitleg met een vlotte schrijfstijl in een prettig te lezen lettertype. Te zien is dat er een goede tekstredactie is geweest, want het boekje is nagenoeg foutloos opgetekend. De afbeeldingen zijn gedrukt in een goede kwaliteit en – hoewel het zwart-wit is – duidelijk zichtbaar. De opmaak is met professie ontworpen. Niet alleen sluiten de lettertypen en alinea’s goed op elkaar aan, ook is er een keurige opsomming, waardoor het geheel geen mengelmoes van zinnen en punten wordt.
Nadeel is dat het boekje hierdoor in prijs is gestegen. Maar alle respect hiervoor. Duidelijk is namelijk dat er veel tijd en geld is geïnvesteerd en zeker lezenswaardig genoeg voor deze prijs. Voor Yoga-liefhebbers zeker een must, voor “beginners” een aanrader.
– © Schrijverspunt

 

Klik hier voor het Yoga en hardlopen inkijkexemplaar.

Aantal pagina’s: 144

Het boek is te koop bij Bol.com.

 

 

Yoga en hardlopen voorkant