YOGALES – Hatha yoga bij YogaSachi

Bij YogaSachi doen we hatha yoga. Hatha yoga zijn yogahoudingen, gecombineerd met ademoefeningen en meditaties. Hatha yoga is de basis van vele yogasoorten.

Opbouw van de les

We beginnen met ademoefeningen en eindigen met de ontspanning. Yogales begint met oefeningen in de zithouding, vervolgens gaan we door met de staande oefeningen en ronden het af met de liggende oefeningen. Er wordt altijd rekening gehouden met de leeftijd en het niveau van deelnemers zodat iedereen wel mee kan blijven doen. 

Yogabeoefening

Met yoga kom je dichter bij jezelf. Yoga is niet prestatiegericht of competitief. Iedereen is uniek en dat komt ook in yoga tot uiting. Ieder mens beweegt anders. Eigenwijsheid trainen is dan ook iets wat bij yoga hoort. Tegenwoordig zijn veel mensen alleen op het lichaam gericht. Ze doen yoga om slank, fit en jong te blijven. Bij yoga gaat het om de balans tussen het lichaam, de adem en de geest. Wanneer je alleen met je lichaam bezig bent, mis je het doel van yoga. Yoga brengt je terug naar de oorspronkelijke staat van zijn. Als baby is iedereen puur, blij, zonder oordelen, zorgeloos en ontspannen. 

Het programma van de les

Een ‘yogales voor iedereen’ is bedoeld voor beginners en deelnemers op het niveau 1, dus met 1-5 jaar yoga ervaring. Sommigen hebben naast hatha yoga ook behoefte om verder te gaan met een andere yogastyle. Persoonlijk vind ik hatha yoga de beste combinatie van alle ‘ingredienten’. Binnen de hatha yogastyle zijn er meer dan genoeg andere variaties. Zo hebben we ‘yoga voor vrouwen‘ met meer aandacht voor het bekken- en borstgebied. Ook doen we dan detox-, face- en hormoon yogaoefeningen. Bij ‘yoga voor hardlopers‘ gaat het meer om rek- en strekoefeningen. Bij ‘yoga voor bedrijven‘ ligt de aandacht meer op de nek en schouders en yoga op de stoel oefeningen.