yogales

 

Yogakleding en accessoires 

Tijdens yoga dragen we comfortabele kleiding van natuurlijke materialen; het liefst in lichte, onopvallende kleuren. Het beste is om ook een yogamat van natuurlijke materialen te hebben. Yoga doen we zonder sokken en sieraden. Met juwelen blokkeren we de energiestroom in de vingers. Tijdens slaap en yoga is het beter om geen sieraden te dragen. Ook riemen dragen we het liefst zo min mogelijk. Met riemen blokkeren we de stroom van energie rondom de navel. Daar ligt het belangrijkste energiepunt en de energie zou daar vrij moeten stromen. 

 

Voorbereiding

  1. Voor yoga dragen we schone en makkelijke kleding;
  2. Geen sterke parfums, zweet of andere geuren;
  3. Minimaal 1 uur van tevoren niet eten;
  4. Openstaan voor nieuwe kennis en wijsheid;
  5. Graag een eigen yogamatje meenemen.

 

Yogales programma

We beginnen met ademoefeningen en eindigen met de ontspanning. Yogales begint met oefeningen in de zithouding, vervolgens gaan we door met de staande oefeningen en ronden het af met de liggende oefeningen. Er wordt altijd rekening gehouden met de leeftijd en het niveau van deelnemers zodat iedereen wel mee kan blijven doen.

 

Stilte tijdens de yogales

Tijdens de yogales is er geen tijd om vragen te stellen. We willen liever alleen maar met yoga bezig zijn. Na de les is er altijd genoeg tijd om vragen te stellen. 

 

Voordelen van yoga in de gymzaal 

YogaSachi lessen vinden plaats in de gymzalen. Gymzalen zijn groot, ruim en hebben hoge plafonds. Zo heeft iedereen meer dan genoeg ruimte om zich heen. Yoga is ruimte van binnenin creëren.

 

Accessoires 

Er zijn vele verschillende accessoires op de markt. De populairste zijn: blokken, bricks, riemen en bolsters. Sommigen oefenen graag met accessoires, maar ze zijn niet noodzakelijk want iedereen doet yoga op zijn/haar eigen niveau. 

 

Eten voor de yogales

Eet liever minstens 1 uur voor het begin van de yogales. Probeer zware maaltijden, welke moeilijk verteerbaar zijn, te vermijden. Hiermee voorkom je een ongemakkelijk, opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid en duizeligheid tijdens de les. 

 

Voorwaarden

  1. Deelname aan yoga lessen is voor je eigen verantwoordelijkheid;
  2. Bij gezondheidsklachten kun je beter eerst met de arts overleggen of yoga geschikt is;
  3. YogaSachi is niet aansprakelijk voor lichamelijke klachten;
  4. YogaSachi is niet aansprakelijk voor schade of verlies van je kleding, tas, bril enz;
  5. Yogalessen worden vooruit betaald.